A corps de ferme in need of renovation, close to Laguepie, Tarn

Reference: 5010

See video Farmhouse/Smallholding €136500
3 1 0 111 sq m Saint Christophe Toulouse Blagnac, 90 minutes, 109km.

15 minutes from Laguepie, a small riverside town served by several local shops, café’s, restaurants, school, vets, doctor and a station with trains to Toulouse with its international airport.

The hilltop village of Cordes-sur-Ciel,  voted France’s favourite village in 2014, is 30 minutes away.

Located in a small hamlet a few miles from St. Christophe, this property has the perfect courtyard area offering numerous possibilities to the potential owner, and totally hidden from the neighbouring properties. The house and barn are on either side of the courtyard with an open barn  linking the two together. Adjoining the house, and fronting onto the lane is a garage

 Built during the 19th century from local stone with  slate roofs. The barn has the original slate roof, but the house roof has been stripped back and redone in a mechanical tile. The original entrance is to the front of the house facing the lane, but is no longer used.  Instead the entrance is now in the courtyard with steps leading up to a covered terrace, 3.1m x 2.65m, and door leading into the kitchen.

Kitchen, 4.9m x 4.5m, beamed ceiling, lino over timber floor, fireplace, double bowl sink. From the kitchen a corridor, 11.5m x 1.1m, leads to the bedrooms and lounge. Situated on the outside wall of the corridor is a wood burning stove.

Bedroom 1, 3.8m x 3m, wood floor

Bedroom 2, 3.8m x 3m, wood floor.

Bedroom 3, 3.9m x 3.7m, wood floor.

Lounge, 4.9m x 4.4m, wood floor.

Accessed from the Kitchen, the original hallway, 3.8m x 1.2m, door onto steps leading down to the front garden and caves, beamed ceiling, stone evier.

Bathroom, 2.5m x 2m, concrete floor, pedestal wash basin, bath with shower mixer and screen, beamed ceiling.

Cloakroom, 1.8m x 1.3m, w.c., beamed ceiling.

Outside.

Wide open fronted barn, supported mid way by a large stone column. Compressed soil floor.

Barn, approximately 95m2 available space on each floor. Attached to the end of the barn is a 2 storey outbuilding constructed from stone and brick, 6.4m x 4.5m.  the upper level has a reinforced concrete floor offering open space to the ground floor.

The entire ground floor of the house is made up of various caves.

The land is fairly level and amounts to 3500m2.

 

Video