Najac centre. A renovated stone house with large garden.

Reference: 5105

Village house €132000
1 1 0 73 sq m Najac Toulouse Blagnac, 95 minutes, 119kms.

The ground floor facade of the house has an oak and glass frontage designed to allow maximum light to enter whilst echoing an old shop front. The effect is amazing and creates a light and airy entrance hall area or, as was the intention of the current owners, a Dining space, 3.4m x 3m, with a tiled floor and an imposing beamed ceiling. To the left is an ash staircase leading up to the first floor. From the Dining space, two steps drop down to the Kitchen, 4.4m x 2.9m, with a run of light wood shaker-style kitchen units with gas hob, built under Brandt electric oven and inset sink with drainer. Beamed ceiling, tiled floor. Door to Cave area.

Steps down to Living Room, 5.4m x 4.6m, with beamed ceiling, tiled floor and two walls in exposed stone. A pair of glazed doors lead onto a rear balcony area affording amazing views over open countryside ad the chateau at Mazerolles.  In the living room is a fireplace and a freestanding, traditional style pellet-fed stove, First Floor.

Landing, 3.7m x 1.9m, with doors to Bedroom 1, Shower Room, W.C., and potential Bedroom 2. Stairs to insulated Attic, 8m x 3.3m.

 Bedroom 1, 4.14m x 3.4m, window overlooking the lane, original floorboards, electric radiator, and two wall lights,

 Shower room, 2.46m x 1.4m, tiled floor and part-tiled walls, walk-in shower area with clear glazed screen, pedestal wash basin, oak shelf and electric vertical wall radiator. Separate W.C..

Potential Bedroom 2, 5.4m x 2.2m, mansarded, wood floor (insulated).

 Lower Ground Floor.

 The 64m2 Ground Floor is made up of 2 caves. Cave 1 is created from the natural rock, 4.4m x 3m and extends out iunder the lane.

Cave 2, 10.6m x 3.3m extending to 5.3m, concrete floor, electrics.

A door in the wall to the left leads out to a small stone lean-to, 2.m x 1.2m,with compressed soil floor. A pathway eventually leads back up to the lane.

A rear door at the far end of Cave 2 opens onto the rear garden, which is mainly laid to lawn. At the end of the garden is a gate leading into a parcel of woodland.

 Approximately 100m from the house is a small plot of land formerly used mainly as a vegetable garden.